Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

 

Πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών στοιχείων ισχύος για οικιακή χρήση

Αναδημοσίευση απο: ezinearticles.gr

Με την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη λόγω των αερίων του θερμοκηπίου, η ευαισθητοποίηση του κοινού, για την ανάγκη να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη, έχει αυξηθεί. Καθώς υπάρχει πολιτική αστάθεια και κερδοσκοπία στην αγορά των ενεργειακών πηγών όπως το πετρέλαιο και ο άνθρακας, οι άνθρωποι στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις όπως η ηλιακή ενέργεια. Η χρήση των ηλιακών συσσωρευτών για προσωπική χρήση στο σπίτι, έχει πλεονεκτήματα όπως και μειονεκτήματα. Παρακάτω θα κάνουμε μια γρήγορη επισκόπηση.Αρχίζουμε με το Top 9 των πλεονεκτημάτων των φωτοβολταϊκών στοιχείων ισχύος για οικιακή χρήση:

  1. Υπάρχει αρκετή ενέργεια από τον ήλιο για όλους και είναι δωρεάν.
  2. Είναι πολύ πολύ καθαρό. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των ηλιακών κυψελών ενέργειας προκαλεί μηδενική ρύπανση.
  3. Το ποσό της ενέργειας που απαιτείται για να κάνει ένα ηλιακό κύτταρο είναι πολύ μικρότερο από την ενέργεια που θα παράγει κατά τη διάρκεια της ζωής του.
  4. Η φωτοβολταϊκή ενέργεια μπορεί να βοηθήσει τους φτωχούς πληθυσμούς που ζουν σε περιοχές που δέχονται άφθονη ηλιοφάνεια, εφόσον υπάρξει κάποια βοήθεια με τη χρηματοδότηση και την εγκατάσταση από το εκάστοτε κράτος.
  5. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τις ηλιακές κυψέλες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο αριθμό εφαρμογών, όπως η θέρμανση όταν έχει πάρα πολύ κρύο ή ψύξη όταν είναι πολύ ζεστό.
  6. Οι τοπικές κυβερνήσεις επίσης προσφέρουν επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις για όσους αποφασίζουν να εγκαταστήσουν κάποιο φωτοβολταϊκό σύστημα στα σπίτια. Και έτσι ωφελούνται διπλά.
  7. Τα σπίτια που είναι εξοπλισμένα με ηλιακούς συλλέκτες ενέργειας μπορούν να πωλούν την πλεονάζουσα παραγωγή τους πίσω στο ηλεκτρικό δίκτυο διανομής, το οποίο μειώνει σημαντικά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
  8. Η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανά μονάδα παραγωγής είναι ευκολότερο ότι ήταν στο παρελθόν.
  9. Έστω και με μικρή εμπειρία ή χωρίς καθόλου  τεχνικές δεξιότητες και με τη βοήθεια ενός καλού do-it-yourself εγχειρίδιου, η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος μπορεί να επιτευχθεί.


Πηγή:

ezinearticles.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου