Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Αντισταθείτε στους ιούς με τα όπλα της φύσης

Ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σας με Φάρμακα από τη γη

Προφυλάξτε τον οργανισμό σας από τα μικρόβια και τους ιούς ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα με φυσικούς τρόπους. Η εχινάκεια, το ginseng, η σπιρουλίνα, τα πιο ισχυρά βότανα και οι πιο κατάλληλες τροφές για να είστε υγιείς το χειμώνα!

Εχινάκεια: ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα στην αντιμετώπιση των ιώσεων και της γρίπης. Διαθέτει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντικαταρροϊκή δράση και θεωρείται πολύ δραστική στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Θα τη βρείτε σε διάφορες μορφές: ως ρίζα, βάμμα ή ως αποξηραμένη δρόγη σε κάψουλα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως έγχυμα.

Pau d’arco: Πρόκειται για το φλοιό ενός φυτού που φύεται στη Νότια Αμερική και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Η δράση του είναι τόσο προληπτική όσο και θεραπευτική. Θα το βρείτε στα φαρμακεία ως βάμμα ή σε κάψουλες και σε καταστήματα βοτάνων. Μπορείτε, επίσης, να το χρησιμοποιήσετε ως αφέψημα.

Astragalus: Πρόκειται για ένα βότανο με αντιοξειδωτική δράση κατά των ελεύθερων ριζών που έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η πιο συνηθισμένη μορφή που θα το βρείτε είναι σε κάψουλες, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αποξηραμένη ρίζα του για να φτιάξετε αφέψημα Η γλυκόριζα σε βάμμα ή ως συστατικό μείγματος  χρησιμοποιείται κυρίως για να αντιμετωπίσει συμπτώματα ασθένειας που έχει ήδη εκδηλωθεί.

Πρόπολη: Πρόκειται για μια πολυδύναμη δρόγη με αντιοξειδωτική και αντιβιοτική δράση που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τους ιούς, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και κατά την εκδήλωσή τους. Ως εκχύλισμα θεωρείται ιδανικό για γαργάρες και ψεκασμούς του λαιμού για την απομάκρυνση των μικροβίων. Κυκλοφορεί επίσης σε σκόνη.

Ginseng: Το σιβηριανό ginseng δεν αυξάνει ιδιαίτερα την πίεση και θεωρείται ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Χρησιμοποιείται ως αφέψημα, μπορείτε να το βρείτε και σε κάψουλες. 

Schisandra: Πρόκειται για καρπό που είναι πολύ ευεργετικός για τη λειτουργία των πνευμόνων και του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορείτε να βρείτε αυτούσιο τον καρπό και να τον βράσετε ως αφέψημα να τον προμηθευτείτε σε ταμπλέτες. 

Ganoderma: Αυτό το κινεζικό μανιτάρι είναι ιδανικό για την τόνωση του οργανισμού. Θα το βρείτε σε αποξηραμένες φλοίδες, τις οποίες θα βράσετε. 

Σπιρουλίνα: Το «θαυματουργό φύκι» θεωρείται μια πλήρης τροφή, θεωρείται ότι η λήψη της  συμβάλλει και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Θα τη βρείτε σε σκόνη, νιφάδες, κάψουλες ή σιρόπι.

Φασκόμηλο: Το φασκόμηλο είναι γνωστό και ως «βότανο της μακροζωίας». Τα συστατικά του δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και συστήνεται ιδιαίτερα για την τόνωση της άμυνας του οργανισμού. Θα το βρείτε κυρίως σε αποξηραμένη μορφή. 

Τσάι του βουνού: Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση θεωρείται, μαζί με το φασκόμηλο, από τα πιο σημαντικά ροφήματα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και αντιμετωπίζουν τις ιώσεις και τα κρυολογήματα. 

Ιχνοστοιχεία για δύναμη 

Ξηροί καρποί: χαρίζουν γερά μαλλιά με τα θρεπτικά συστατικά τους. Οι ξηροί καρποί, εκτός του ότι προσφέρουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στον οργανισμό μας, τα οποία εκτός από καλό στην καρδιά μας παρέχουν μαλακά μαλλιά, είναι και καλές πηγές ψευδαργύρου, ο οποίος εμποδίζει την τριχόπτωση.

Τι πρέπει να ξέρετε 

Καλό είναι, πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα βότανα, να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Καθώς η δοσολογία στα έτοιμα παρασκευάσματα (κάψουλες, βάμμα, ταμπλέτες), που θα βρείτε στο φαρμακείο ή τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, εξαρτάται από την περιεκτικότητα κάθε σκευάσματος, θα πρέπει πριν από τη λήψη τους να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Μην τα χρησιμοποιείτε σε περίπτωση εγκυμοσύνης, ούτε φυσικά εάν βρίσκεστε σε αγωγή ανοσοκαταστολής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου